TGA/DSC3+

Termogravimetria (TGA) on tekniikka, joka mittaa näytteen massa muutosta, kun sitä kuumennetaan, jäähdytetään tai pidetään vakiolämpötilassa. Sen pääasiallinen käyttötarkoitus on kuvata materiaaleja niiden koostumuksen suhteen. Differentiaalinen Scanning Calrorimetry (DSC) puolestaan mittaa entalpian muutoksia näytteissä niiden kemiallisten tai fysikaalisten ominaisuuksien muutosten vuoksi lämpötilan tai ajan funktiona.

Mettler Toledo tarjoaa myös käytännöllistä yhdistelmälaitteistoa (TGA/DSC 3+), jolloin saadaan määritettyä samanaikaisesti massan muutoksen kanssa myös lämpövuota. Tämän avulla laite pystyy havaitsemaan myös lämpötapahtumat, joihin ei liity massan muutosta, kuten sulaminen, kiteytyminen ja lasisiirtymät. DSC-signaalia voidaan myös käsitellä kvantitatiivisesti, jolloin voidaan määrittää entalpiat.
TGA / DSC on poikkeuksellisen monipuolinen työkalu fysikaalisten ja kemiallisten materiaaliominaisuuksien määrittämiseen tarkasti kontrolloiduissa olosuhteissa. Se tuottaa arvokasta tietoa tutkimukseen, tuotekehitykseen ja laadunvalvontaan useilla aloilla (muovit, rakennusmateriaalit, mineraalit, lääkkeet ja elintarvikkeet, yms).
Kaikki Mettler Toledon termoanalyysilaitteistot ovat modulaarisia, jolloin laitteisto kootaan yksilöllisesti tarpeisiisi sopivista osista ja niitä voidaan päivittää ja lisätä myöhemmin tilanteiden ja vaatimusten muuttuessa.

Tuotekoodi Valmistaja Nimi
TGA/DSC3+ Mettler Toledo TGA/DSC3+

Myyjät

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gwb.fi.

  • Tomi Kemppinen
    Etelä-, Keski- ja Pohjois-Suomen alue, +358 201 255 237
  • Raija Mäkinen
    Etelä- ja Länsi-Suomen alue, +358 201 255 238

Tuotteet